Det er sparsommelige tider – og med sparetider kommer valg, som af nødvendighed skal træffes. Det kan være valg, som nedprioriterer de ansattes goder på jobbet, det kan være restriktioner på brug af kontormaterialer, og det kan være alverdens andre ting. Én ting, som måske står for skud i denne sammenhæng, er frugtordninger og lignende på kontorer rundt omkring. Men frugtordninger i firmaer vil altid være en god idé – her kommer to stærke bud på hvorfor, du bør indføre eller beholde frugtordningen i netop dit firma. Du finder i øvrigt meget mere information omkring firmafrugt helt generelt, hvis du besøger denne blog om frugtlevering.

 

En frugtordning giver bedre helbred

Den helt åbenlyse fordel ved en frugtordning er, at den rent faktuelt bør give et bedre helbred blandt dine ansatte. Frugt er sundt, frugt er godt, og frugt vil naturligvis komme dine ansatte til gode. Ligeledes, så vil en seriøs frugtordning i din virksomhed illustrere to ting overfor medarbejdere: Først og fremmest viser du dem, at du ønsker dem det bedste helbredsmæssigt, og dernæst viser du dem også, at der ikke bliver sparet goderne på kontoret. Med andre ord, så viser du dine ansatte at du ønsker dem de bedste forhold overhovedet muligt.

 

Udover helbredet som frugt giver helt af sig selv, så kan en frugtordning også være med til at skære ned på forbruget af snacks, som nødder, kage og lignende. Frugt giver nemlig en længere mæthedsfølelse end andre snacks, og ligeledes så betyder indtaget af frugtsukker, at man ikke får lyst til andet end frugt.

 

Frugt giver til dagligt bedre koncentration

Forestil dig et kontor uden udluftning. Ingen ilt, høj varme og svendende ansatte vil være resultatet af dette. Ingen frugtordning er næste det samme, i hvert fald hvis man ser på det koncentrationsniveau, som ville blive lagt for dagen med eller uden. For uden udluftning vil koncentration dale – det samme vil den, hvis man spiser kage og snacks fremfor frugt. Indtaget af frugtsukker sikrer nemlig en længere og mere stabil koncentrationsevne, hvor blodsukkeret efter indtag af dårlige sukkerarter styrtdykker ganske hurtigt. Det vil man gerne undgå, da stabilt blodsukker højner koncentrationen.

 

Husk i øvrigt på, at du sikkert kræver koncentrerede arbejdsdage fra 8-16, hvilket af naturlige årsager kalder på en frugtordning. Hvis du forventer et godt resultat på bundlinjen, hvilket du forhåbentligt gør, så ved du også godt, at dette ikke opnås med uoplagte og trætte medarbejdere. Det skal behandles, som de har fortjent, således at de præsterer optimalt. Og her er frugtordningen ganske vital.