Når man som jeg har en tøjforretning, så er der altid et svind. Noget skyldes det, der ikke kan sælges, er i stykker, som trækkes fra, men resten skyldes, at det ikke er alle kunder, der betaler for varerne. Min forretning er ikke specielt stor, men stor nok, fordi der også er et lille kælderlokale, og jeg kan ikke være begge steder på én gang.

Det er et svind, jeg ikke vil have

Mine varer ligger og svinger lidt i pris, men det meste er fra forskellige danske designere, så det er ikke det billigste på markedet. Derfor har jeg besluttet, at der skal noget overvågning til. Det vil holde de fleste fra at tage noget uden at betale for det. Jeg har nemlig ikke alarmer eller andet på tøjet, så noget skal gøres.

Det skal sættes op, så det dækker hele forretningen, selvfølgelig med undtagelse af prøverummet. Det vil sikre, at jeg har beviser og noget, jeg kan gå videre med, hvis der fortsat er nogen, der smutter med de lækre varer uden at betale for dem.

Jeg fik det billigt på nettet

Jeg syntes, det er rigtig dyrt at få nogen ud og sætte kameraer op. Derfor valgte jeg den løsning, hvor jeg får kameraerne og selv sørger for resten. Det er så meget billigere, og min mand har allerede meldt sig frivilligt til at sætte dem op. Det klarede han lynhurtigt en søndag, hvor butikken alligevel er lukket.

Mine kunder har alle taget det med et smil. Når man ikke har noget at skjule, så er kameraer intet problem, og det er noget, der efterhånden ses mange steder. Desuden har det den ønskede effekt for mig, for der er faktisk ikke den kedelige slags svind længere. Der er åbenbart ikke nogen, der har lyst til at tage tingene, når de kan blive opdaget.