Der er nok ikke mange, der tænker over det, men der bruges rigtig meget tid på forskellige former for rengøring på et autoværksted. En ting er, at der rengøres i forbindelse med service og reparation af biler. Det er ofte nødvendigt og en del af arbejdet, for her kan der rengøres de steder, hvor en almindelig bilejer ikke normalt kan komme til. Men så er der resten af værkstedet, vores køkkenområde, kontoret, vinduerne og badeområdet, som også skal holdes.

Vi klarer den selv

Jeg har regnet på den, og reelt kan det ikke svare sig at hyre rengøring udefra. Det bliver for dyrt i længden, så den klarer vi selv. Mest min kone, der virkelig er en knag, der hjælper til med det hele. Hun er en, der står for alt fra regnskaber og telefoner og heldigvis også rengøringsdelen. Der er meget arbejde i det, og ja det er et krav, at alle de ansatte passer godt på det hele, så arbejdet ikke bliver for hårdt for min kone.

Reglen er, at slæber du motorolier og andet skidt med rundt i fællesområderne, så er det dig selv, der gør rent efter dig. Det er at vaske hænderne grundigt og eventuelt smide skoene. Få, men gode, regler.

Der er selvfølgelig endnu flere muligheder for at sige men. En af dem er, at selvom vi sparer et rengøringsfirma væk, så er udstyret stadig dyrt. Ikke så meget udstyret til, men mere selve rengøringsmidlerne. Der skal bruges lidt forskelligt til formålet, og det løber desværre op. Jeg ser muligheder for at gøre det billigere.

Min kone fandt det

Når min kone ikke er vores fantastiske blæksprutte, så kan hun godt lide at læse blogs. Ifølge hende er det sjovere end dameblade, for historierne er mere ægte, for det handler om helt almindelige menneskers oplevelser i hverdagen med alt mellem himmel og jord. Hun sidder med sin tablet og sin kaffe og hygger sig.

En da sagde hun, at vi skulle begynde at købe vores rengøringsmidler hos Rengros. Dem havde hun læst om på en af hendes blogs, og der var priserne så meget bedre, end det vi betalte for tiden. Desuden kunne vi bestille i de mængder, vi skulle bruge, jo mindre, desto hurtigere levering, og det var ige noget for os.

Det kan nemlig være svært at vurdere, hvor meget vi har brug for, for vores arbejdsopgaver er meget forskellige fra dag til dag, og det er derfor en variabel, hvad vi har brug for.